1- تقریباً همۀ دولت ها در جمهوری اسلامی و در موقع در قدرت بودن مدعی بوده اند که حجم تخریب و انتقاد از آنان در بالاترین سطح بوده است. بویژه در مورد دولت خاتمی و احمدی - بویژه در اواخر- این تعبیر درست بوده است. اما تا کنون دولتی نبوده است که به اندازۀ دولت روحانی بی پناه و تنها و مورد بی تفاوتی باشد. به این معنا که اگر خاتمی و احمدی مخالفان قسم خورده و تیفوسی داشتند - که داشتند - در عوض هواداران پای کار و تیفوسی زیادی هم داشتند. اما روحانی ضمن اینکه مخالفان نزدیک به تیفوسی - و نه تیفوسی مطلق بغیر از چند عنصر پایداری - زیاد دارد؛ در مقابل حتی یک گروه چند نفرۀ هوادار تیفوسی ندارد. و در سیاست ایران بدون حداقلی از هوادار تیفوسی امکان ادامه وجود ندارد. لذا کار دولت روحانی را باید پایان یافته تلقی کرد؛ مگر اینکه پروندۀ هسته ای بزودی به نتیجه برسد و روحانی بتواند برای خودش هوادار تدارک ببیند.
2- البته این تقصیر کسی نیست غیر از خود روحانی که از شعار اعتدال خودش که یک روش است برداشت غلط یک گفتمان را داشته و دارد؛ و معلق بودن خودش در بین خدا (خامنه ای و مراجع و ایدئولوژی و آخرت) و انسان (مردم و زندگی دنیوی) را نوعی از نوآوری گفتمانی فهمیده و اصرار هم دارد. در حالیکه جمع بین آخرت و دین و ایدئولوژی (مرگ) با دنیا و زیبایی و برخورداری و لذت مادی (زندگی) جمع بین نقیضین است و امکان عقلی و عملی و تجربی ندارد. رسانه ها و روزنامه ها و مدیاهای ایرانی را که بررسی بکنیم و من کردم تقریباً حتی یک مطلب محکم هم پیدا نمی کنی که نخبه ای از نخبگان صاحب اندیشه در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی عملکرد روحانی را در مدت نه ماهۀ دولتش اولاً تأیید بکند و ثانیاً و مهمتر آن را تبلیغ و پشتیبانی بکند. اگر هم انتقادی نباشد حداکثرش یک مشت مطلب خنثی و با اما و اگر است در روزنامه های اصلاح طلب که آن هم از سر ناچاری و بدون حق انتخابی دیگر است و نه رغبت به روحانی و دولتش.
3- این وضع نخبگان است و آن هم از وضع تودگان و طبقۀ متوسط شهری که هنوز از صف های سبد کالا خلاص نشده به صف ثبت نام یارانه شتافتند و اینک دو روز هم است که رختخواب انداخته اند پشت پمپ بنزین ها و بنزین ذخیره می کنند برای آتش سوزی های احتمالی در چند روز آینده در منازل و مغازه ها و محل دپوی بنزین های ذخیرۀ نا ایمن. تنها استثنایی که در این میان دیده شده و چراغ آن هم رو به خاموشی است استقبال از سیاست خارجۀ روحانی بود و مذاکرات هسته ای؛ که آن هم بعد از معلوم شدن قصد و نیت خامنه ای و مشکلات بروز کرده در معلوم نبودن سرنوشت توافق نهایی؛ دارد از روی میز نخبه و توده جمع می شود تا همه صف بعد از بنزین را در صف های تشکیل شده برای خرید دلار و ارز تشکیل بدهند در خیابان استانبول و فردوسی.
4- بنظرم اگر معجزه ای مثبت و منفی اتفاق نیفتد دولت روحانی در پایان راهش است حداکثر تا پایان تابستان امسال. معجزۀ مثبت بنفع روحانی در امضای نهایی توافق هسته ای و رفع تحریم های عمده و جریان یافتن شریان نفتی - علت هم موجده و هم بقای آخوندهای پنج ریالی در قدرت و حکومت - بسوی بی کفایتی های حکومت بلاتکلیف و بلاتصمیم و ناکارآمد مذهبی. و معجزۀ منفی بضرر روحانی در قالب شورش های مردمی و توده ای ناشی از بی اعتمادی گسترده به حکومت - که حالا دیگر با آمار و ارقام مشخص شده که اعتماد در حضیض مطلق است - و فروپاشی اجتماعی. در صورت اول روحانی فرصت کمی خواهد داشت که ادامه دهد و بفهمد که با اعتدال بمثابه یک روش و نه گفتمان باید خامنه ای را بعقب براند و در صورت دوم که روحانی فرصتی برای ادامه نخواهد داشت. و الا محال قطعی است که روحانی بتواند با مشی فعلی هم خدای مرگ خامنه ای را راضی کند و هم خرمای شیرین ملت را به ثمر برساند. او و دولتش باید بانند که آرزوی هم خدای زشت تحجر مذهبی و هم خرمای شیرین زندگی مردم با هم مطلقاً آرزویی نشدنی است. حکومت مذهبی معلق 35 ساله کممان بود حالا صاحب دولتی هم شده ایم که خودش تعلیق در تعلیق است و سر به دیوار می کوبد. یا...هو
۲۳ نظر:
یک جو جنم در این آدم نیست
اول فکر میکردم بی عرضه تر از خاتمی کسی نیست! اما همیشه بدتر از بد هم وجود دارد
این تخم لق اعتدال را همین آدم داد دست تندرو ها، همانطور که خاتمی مردمسالاری دینی را برایشان چاق کرد
لااقل خاتمی یک ترسوی صادق بود!
در این بین ملت هم فعلا دچار کرختی شده اند! و گیج گیج میزنند
شب ها را با سریال های آبگوشتی ترکی سر میکنند.مردان در حسرت یک یک بانوان مینی جوپ پوش ترکیه میسوزند و زنان فحش نثار شوهران ایرانی خود میکنند که چرا به خوش تیپی و خوش جیبیه فلان هنرپیشه ی ترک نیستی!
دو روز است دولت را ... کرده اند که چرا فلان دختر بچه ی 15 ساله در فلان مجلس مولودی رقصیده است!
پدر سوخته ها نمیبینند ما داریم میپوسیم آنوقت گیر به رقص و آواز میدهند!
ضمنا عرق کشمش گیر نمی آید و اگر هم با زحمت گیر بیاید هر بطری یک و نیم لیتری آن بیش از 80 هزار تومان است!
نه رقص
نه شادی
نه عاشقی
نه زندگی
نه حتی یک بطر عرق که لااقل غم نداشتن همه ی این بالایی ها را فراموش کنیم....نه برای همیشه که برای ساعاتی
....
حسن جسمانی!
تعلیق در تعلیق را خوب اومدید. حالا این تحلیل شما از دید استراتژیک است، من از نظر عملیاتی هم مشکل دارم با بی تدبیری این دولت! به قول سعدی «کاش اندک مایه نرمی در کلامت دیدمی». حالا باید گفت کاش حداقل کاری را که مزیت رقابتی خودش میدانست خوب انجام میداد و این همه اسمهای نسبتأ نیک اقتصادی مثل نوبخت و نهاوندیان و اینها منجر به یک کارآمدی قابل اعتنا در یک رویه ساده اجرایی میشدند! بابا یک کار ساده مثل طراحی سایت، مدیریت روشها، تنظیم سازو کارهای اجرایی و ... کار دشواری نیست. نیاز به اختراع دوباره چرخ هم نبوده که بگوییم دانش طراحی ندارند و آزمون و خطا میروند (که قول رئیس هم گفت دولتش آزمون و خطا نیست). اینها دانش مشخص و به دست آمده دهههای متمادی انسانی است و فقط یک تقلید ساده میخواهد! بندگان بدبخت خدا را کشیدند پای کافی نتها و صفها و ....
دولت روحانی (به تعبیر ادمینیستریشن) یک دولت نامسنجم، نامشخص، نامتوازن و بیپرنسیب شده. دولت احمدینژاد حداقل به هم میومد و کسی انتظاری ازش نداشت! دولت امام زمانی بود و تو همون هیبت و قبا هم کار میکرد. این دولت با این همه دبدبه و کبکبه سادهترین.... به تأکید میگویم سادهترین امر اجرایی در مملکتداری را هم نتوانتس اجرا کند!
این ناتوانی تیم در یک کار ساده دیگه نه تقصیر تندروهاست، نه تقصیر پایداریه، نه تقصیر رهبریه، نه تقصیر آمریکاست و نه تقصیر هیچکس هیچکس هیچکس! تو این امر ساده عملیاتی نمیشه تقصیر بیتدبیری را گردن هیچکس انداخت جز خود دولت تدبیر!
رامیار من هم بشدت از عملکرد دولتش در زمیه های مدیریتی شوکه شدم و هستم که خیلی زود متوجه شدم که این کلاغ قناری که سهل است یا کریم هم نمی شود. یا...هو
دلقك عزيز،
رهبر دوباره با خيمه شب بازى كه در آن كاملا متبحر شده ، روحانى را به خورد مردم و غرب داده شايد كه با شعار اعتدالش سريعا بار تحريمها را از طريق مذاكرات هسته اى بردارد و آقا چند صباح ديگرى حكومت كند. در حالى كه كم كم آشكار شده كه سناريوى اقتصاد بسيار پيچيده تر از چند معلق بازى جمهورى اسلامى در صحنه جهانى است.
حكايت ايران هميشه من را به ياد حكايت ملا و خرش مى اندازد، ملا مى خواهد صد من بار را روى خرش بگذارد ، اگر يك مرتبه اين كار را بكند كه خر سقط مى شود پس به مرور يك من يك من بار را اضافه مى كند كه صداى خرش در نيايد.
حالا جمهورى اسلامى ( ملاى قصه ما ) در اين ٣٥ سال نه تنها ٣٠٠ من را بر گرده ما گذاشته بلكه به جاده خاكى و سنگلاخ زده و لب دره مى تازد، تازه زن و بچه شو هم روى بارها سوار كرده خيالش هم نيست كه خرش داره سقط مى شه و همه با بارها مى روند ته دره ، بزودى.
در اين حكايت ما سه نوع پايان داريم:
١- ملا به خودش بيايد و لاجرعه جام زهر را بنوشد و بارها را از گرده خرش بردارد و تيمارش كند، شايد كه جانى گرفت
٢- خر حكايت ما تمام رمقش را جمع كند و تكانى به خود بدهد و جفتكى بپراند و بارها و ملا و فاميلش را بريزد ته دره و خودش چهار نعل فرار كند.
٣- منتظر لطف ملا بماند كه شايد ديگر بارى بر گردهاش اضافه نكند تا بالاخره سقط شود.
متاسفانه قصه تلخى است كه ما نقش خرش را بازى كرده ايم.
ارادتمند. افشين قديم
تیمسار خدا وکیلی تو یک جادوگری
مغزت از طلاست
سقوط دولت رو پیش بینی کردی
انگشت حیرت بر دهان گذاشتم
یادم هست دلار را چگونه پیش بینی کردی
تیمسار نظر من اینه دولت سقوط میکنه و هاشمی میشه رییس جمهور
الان که دوباره متن را خواندم بیشتر خوشم اومد. به چند نکته قابل توجه اشاره کردید. یکی همین که طرفدارهای تیفوسی و دوآتشه ندارد. کاملأ درسته و حیات سیاسی در ایران بدون مرید امکان ندارد و روحانی هم با این تیم و با این مرام خودش، آدم مریدپرور و دوست درست کنی نیست اولأ و طرفدار تیفوسی هم نخواهد داشت به هزار و یک دلیل (و از جمله نداشتن کاریزما و علاقه شخصی به نوعی خودبرتربینی و اشرافیت).
تفاوت اعتدال در روش و اعتدال در گفتمان را عالی اشاره کردید. هزار آفرین. برای من درس آموز بود.
این حکومت تعلیق در تعلیق هم که دیگه ختم کلام بود.
باز هم مرسی.
با سلام وعرض ادب
باید خدمت دلقک عرض کنم که
اولا مشکل دولت روحانی این بود که نفهمید داره روی دیوار کی یادگاری مینویسه و به اصلاح طلبان اعتماد کرد
و اونا وقتی کارشون با روحانی تمام شد اونو مثل یه دستمال کاغذی استفاده شده دور انداختند وملاقات اکثر وزرای روحانی با خاتمی این رو نشون میده که اینا در واقع نایبان خاتمی در دولت هستند نه روحانی
دوما هیچ تنافی بین دین و دنیا وجود ندارد و امکان عقلی جمع بین این ددو هست که جای بحثش اینجا نیست و کلام شما نشان از ضعف مطالعات شما در ضمینه دین است
اما دولت روحانی برای فرار از این مشکل نیاز به مذاکرات ندارد چرا که اینده ان مشخص است
و تنها راه موفقیت روحانی این است که چشمش رو به هاشمی و خاتمی ببندد و دنباله رو بیانات رهبری باشد چرا که قدرت ما ورایی رهبری در کنترل کشور و دور زدن ایشان یکی از محالات است
چرا که ایشان با یه اشاره خود به مجلس فعلی و سپاه و استان قدس رضوی میتونه تمام مشکلات روحانی رو حل کنه همانطور که وقتی احمدی ادم بود ایشان چنین کمکی به او کردند و بعد از خانه نشینی اون تمام ورق بر روی او برگشت
دلقک جان مشکل شما و افرادی مانند شما اینه که موقعیت استراتزیک رهبری در کنترل نظام دست کم گرفتید
و فکر میکنید تمام مشکل کشور ایشان هستند امروز کسی در این کشور موفق هست که خلاف ایشون شنا نکنه چرا که ایشون قدرت مطلق در این کشورند
چه خشتون بیاد چه نیاد باید واقعیت رو دید
روحانی جان بیا در اغوش رهبری چرا که هاشمی و خاتمی رفیقان نیمه راه هستند
هرچند
تربیت نا اهل را چون گردکان بر گنبد است
بعضی اوقات میگم ای کاش روحانی و اطرافیانش نظریات تو رو بخونن بعد تصمیم به انجام کاری بکنن.ولی فکر کنم این دفعه اینو شنیدن چون همین الان خبری خوندم که در مجلس قراره فراکسیون اعتدال تشکیل بشه که میگفت شاید بزرگترین فراکسیون مجلس فعلی بشه.فکر کنم دارن طرفدار جمع میکنن.
دو سئوال مشخص ازت دارم که دوست دارم اگه برات مقدوره جواب بدی
1) تئورسینهای پشت پرده جمهوری اسلامی( مثلا مشاوران خامنه ای و ...)را یک اسلامگرای سنتی میبینی یا تشنگان قدرت و جاه و جلال و منزلت و پول و ...؟فکر میکنم جواب این سوال بتونه کمک زیادی حداقل به من بکنه برا درک بهتر دوران پساخامنه ای.
2)در صورت برکناری احتمالی روحانی کی ریئس جمهوره؟فکر نکنم به امثال هاشمی و خاتمی اجازه شرکت بدن یا نه اوضاع اونقدر خراب میشه که هاشمی میتونه؟
در هر صورت چه جوابمو بدی چه ندی ازت ممنونم خصوصا برا تحلیلهای خوبت که تا الان خیلی ازت یاد گرفتم تو این تقریبا یک سالی که به نوشته هات سر میرنم.
دانشجوئی از نسل پامال شدگان تاریخ خیلی معاصر
علی این را می دانم و بارها اعتراف کرده ام که خامنه ای سیاستمدار قابل و یک امنیت چی فوق تخصص است. و شما هم مرسی که تأیید می کنی کافی است چشمش طرف را بگیرد و همۀ قوا را بنفعش تعطیل کند و همۀ خزاین بی حساب را برویش بگشاید. روحانی هم چاره ای ندارد حتماً یکطرف غش خواهد کرد بزودی. و احتمال اینکه تو دامن حضرت ماه باشد کم نیست. یا...هو
رامیار یک نکته را هم بگویم که این اربابان خدا خیلی هم تقصیر ندارند زیرا هرگونه استعدادی دارند غیر از ریاضیات ئر نقد شمردن اسکناس های برای خمس و سهم امام و جهت تطهیر! لذا روحانی هم گول اینرا خورده که اگر در جبر منفی در منفی می شود مثبت پس در اختیار هم تعلیق در تعلیق هم می شود جامعۀ با ثبات. یا...هو
با سلام و عرض ادب
دلقک جان پس ایراد شما به چی هست اگه به قدرت رهبر اعتراف دارید
بهمان قدرت جهنمی دیگر. یا...هو
با سلام و عرض ادب
پس داشته باش تا صبح دولتت بدمد
در ضمن مواظب باشید در این جهنم نسوزید
" قدرت ماورایی رهبر "
آخه علی یه انسان رو چرا باید انقدر گندش کرد اونم یه آخوند متوسط که با حماقت رفسنجانی شد رهبر . آخه چرا فرد رو بالاتر از مقامش قرار می دید . والله اگه یه مجلس خبرگان سالم داشتیم ایشون رو باید به جرم به قهقرا بردن مملکت و بی تدبیری و بی بصیرتی عزل نموده و محاکمه می کردند ولی هیهات مجلسی که باید ناظر بر جایگاه رهبر باشد مجیز گویش شده و نتیجه اینکه دستمالکشانی جهت نفع شخصی این آخوندک را در حد امامان معصوم بالا برده و برایش قدرت های ماورایی و ما فوق بشری قائلند. البته که به لجن کشیدن مملکت و 8 سال دور دادن به یک عقب مانده سادیست جهت ریدن به سر تا پای نظام عملی شگفت انگیز است و قدرتی ماورایی می طلبد. هنوز این جمله ی سال 88 در گوشم مانده که فرمودند: نظر من به نظر ایشان نزدیکتر است.
خدایت نیامرزد که شادی را از این مردم گرفتی
قالیباف هم رئیس جمهور شده بود اوضاع همین بود. مشکل مشکل ایرانه...
پاسخ عالی سه واژه ای دلقک به علی آقا را باید ضرب در 70 میلیون کرد وشاید هم بیشتر.
علی عزیز
اینکه رهبری نظام قدر قدرت است و کنترل تمام امور در دست ایشان است، ناکارآمدی سیستم، تورم، بحرانهای اجتماعی و بینالمللی هم طبعا باید مسئولیتش با ایشان باشد. نمیشود قدرت دست من باشد، و شما پاسخگو باشید. اگر واقعا همه چیز در ید قدرت ایشان است، باید گفت بسیار بیتدبیر هستند. چون اوضاع واقعا افتضاح است.
تا زمانی که دست دولت در دست ایشان است مشکلی نیست
اما وقتی دولت ها فکر میکنند ادم شده اند مشکلات شروع میشود
مردم خودد روحانی رو خواستند حالا هم جوابگوی انتخابشان باشند مشکل از رهبر نیست
برای فهم بیشتر رجوع شود به مقاله نقش مردم در دوام حکومت اسلامی
قذافی قدرقدرت .روحت شاد.
hosein60 نازنین. من یک توضیح و یک ببخشید بشما بدهکارم زیرا برخی کامنت ها - و متأسفانه بیشتر کامنت ها شما -بدون دستور و ارادۀ من می روند در منطقۀ اسپم و ظاهر نمی شوند. من هم یادم می رود و فرصت نمی کنم مرتب چک کنم و لذا در نمایش نظرات شما تأخیرهای ناخواسته بوجود می آید که هم معذرت می خواهم و هم بدان چرا. مرسی که هستی. یا...هو
مشکل دولت رهبر نیست بلکه خود ما هفتاد میلیون دزد و دروغگو هستیم. یعنی مملکت هفتاد میلیون مشکل داره، اولی خودم. وقتی که این رو فهمیدی این رو هم به او اضافه کن که در کشورت با سه چیز کار راه میفته: پول، زور و آشنا.
ما ملت به پس گردنی و اردنگی و چماق نیاز داریم. رهبر جون هم این رو خوب فهمیده. فعلا من دارم اردنگی میخورم تا نوبتم بشه بیام با پس گردنی بیفتم به جون همه تا بعدی با یک اردنگی دیگه بیاد سراغ خودم و الا آخر. اعتدال و آزادی اخلاق و حق و حقیقت و این چرندیات هم برای از ما بهتران خوبه.
آقا جان من ایرانی ام: آرمانم دروغ، دینم پول و روشم زور است. بابا ای روشنفکر، ای آزادی خواه، ای خلق پرست چرا نمیفهمی، چرا هی از زمان مشروطه زور میزنی؟ بابا من آزادی و عدالت نمیخوام. من زور میفهمم زور، و پول و باز هم زور. اه!
دلقک جان اول میخواستم بدونم که دلیل این همه نقدهای مغرضانه شما بعد انتخاب شدن روحانی به رییس جمهری به جای گزینه مطلوب شما یعنی آقای قالیباف چیه؟
دوم اینکه در این دولت از آقای نوبخت و نهاوندیان گرفته تا دکتر نیلی و طیب نیا که انصافا همشون از بزرگان اقتصاد هستن حضور دارن پس این نقدهای جهتدار دلیلش چیه؟البته اشتباه نشه , حتما باید نقد سازنده صورت بگیره
سوم اینکه شما بر چه اساس میگید که توده ها و نخبگان از دولت روی برگردانند اگه دلیلتون همون دلیل پایداری ها باشه که گفتن انصراف از یارانه رفراندوم از دولته که واقعا جای تاسف داره
و در آخر یادمون نره که همیشه ساختن سختر از خراب کردنه , احمدی نژاد 8سال مملکت رو تا لبه پرتگاه برد پس خیلی بی انصافی هستش که انتظار داشته باشیم که روحانی ظرف یه سال همه چو رو جمع و جور کنهو از اون بدتر هر لحظه آرزوی سقوط دولت رو داشته باشیم
ناشناس محترم:
خوب مثل اینکه من علاوه بر ارتباط شهودی قوی با جمهوری اسلامی و گردانندانش با خوانندگانم هم ارتباط شهودی خیلی قوی دارم. همین الان که کامنت شما را دیدم بعد از فارغ شدن از نوشتن مطلب جدیدی در پاسخ شما بود. لذا الان پست مربوط به مکارم - روحانی را منتشر می کنم. امیدوارم که قانع کننده باشد. یا...هو
ارسال یک نظر